sangat tak senonoh, ishh

kepada sesiapa yang ada heartattack, sila jangan tengok, hoho~


act, nk tunjuk muka aku bila candid
hahaha


semua muka tak jadi, haha


masing2 khusyuk @__@


semangat gila makan kek coklat rye <3

time ni, ada orang lalu dan aku pun tengok orang tu jalan, huhu

time belajar, kena fokus

dan ini muka yang paling buruk aku, tak senonoh gila

#bila bosan melanda, ni lah kerja aku, huhu
sekadar suka2 -,-

to all my friends, gd luck final, ^O^



bersama mereka buat aku lebih bersyukur :)

haha, tajuk macam suspens je, 
act aku nak upload pic yang aku gi rumah anak yatim weekend haritu :)

ni, bukanlah first time aku gi rumah anak yatim.
dulu dah pernah pergi, time form3.

apa yang best, anak2 yatim kat sana, semua budak2 kecik, 4-6 tahun.
semuanya comellll, uihh, geram.


akak2 cutee <3

wahh, gembiranya kami :p
ni lah rumah anak yatim tuu

sememangnya kak ira memang ada bakat jaga budak, haha
                           
sebelum aktiviti start
ni adik aku, nama dia hani, sedih nak pisah ngn dia, huk2

ni group aku, weeee~

muka candid yang ayu, huhu

muka candid yang buruk, haha

berubah, please.. ^O^


Apa yang ko rasa aku, pun pernah rasa jugak, oke..? hmm, mungkin betul lain orang lain cara. Tapi aku rasa cara ko salah. Ye la, siapalah aku kan nak judge ko kan..?

Hmm, seriously, aku jarang ambil kisah pasal orang ni. Tapi, kadang2 bila aku tengok ko macam over sangat, ko buat aku menyampah. And I know, bukan aku je kot yang menyampah.

Orang lain pun ada bf jugak, weh. Jangn nak show off sangat laa, tak elok kot. Hmm, ko post macam2 kat fb, mention he’s yours, marah girl tu sebab couple dengan bf ko. Ada ko pernah fikir yang hidup kita ni macam Newton’s 3rd Law..?

Ko couple dengan bf orang, biar pun ko dah ada bf, ko ingat orang tu tak marah ke..? Kita dah besar oke..? dah 20, so, pandai2 la fikir. Aku harap, kalau ko baca, ko boleh berubah.

Sebab ko kawan aku, dan aku sayang kawan2 aku. Mungkin ko tak tahu, tapi tu lah hakikatnya, hehe.

maaf, mungkin lebih baik dari diam

mula2 sekali, aku nak mitak maaf kepada yang berkenaan.

hmm, minggu ni mungkin minggu mengamuk sedunia aku, aku pun tak tahu lah, ada je yang tak kena, haishh.

kalau marah orang mesti aku akan nangis, entah pape je aku ni.

sebab aku nangis lah selsema aku pun makin menjadi jadi

mungkin juga tu je kot cara aku nak kasi tempered aku reda. sebab aku tahu, kalau aku lepas, mulut aku ni bukan boleh kira sangat. haishh, takut nanti ada je yang makan penampar free

bukan apa, aku ni susah nak bersabar. sekali aku marah teruk aku mengamuk. hmm

kepada sesiapa yang kena tu, anda tersilap cari pasal dengan orang. haha

so please, pk 2 3 kali kalau nak cari pasal dengan aku.

hmm, kalau ko cakap MAAF pun aku dah boleh terima, tapi ko, diam.

aku marah ko, tapi aku yang nangis. ko buat muka donno je kan, owh, kawan yang baik..!!

untuk hari2 yang mendatang, moga2 tahap kesabaran aku tinggi :) sebab aku tak nak marah2 dah.







. . . . O.O . . . .


Ooo, salah orang ko nampak je, salah ko macam lah orang tak nampak”- ayat memerli.

Dalam hidup ni, kalau boleh, janganlah asyik nak salahkan orang je kerja kita. Ingat masing2 ada kelemahan. Tak de orang perfect J


Buat apa nak jaga hati dia, dia pun tak jaga hati aku”-aku selalu kata cam ni kat seseorang. Hoho~
Tapi, kawan aku tu, dia sangat berfikiran terbuka, dan dia nasihat aku.

Eh, ko tak bolehlah macam ni. Tak kan ko nak dia buat benda yang sama kat ko berulang2.?”
Hmm, betul jugak apa yang dia kata. So, sejak hari tu, aku try jadi lebih berfikiran terbuka. haha~


Seriously, bila dah makin besar ni, baru aku tahu, susah nak puaskan hati semua orang, susah nak cari orang yang betul2 paham kita. Yang penting, sabar dalam diri tu mesti ada. Moralnya, kita kena ingat yang kita ni tak sempurna. Kalau rasa buat salah, cepat2lah minta maaf. Mungkin itu boleh redakan kemarahan, dan tenangkan hati kita. ^_^


Ingat “KITA SAYANGI ORANG UNTUK ORANG SAYANGI KITA

P/s:- untuk diri sendiri J



terima kasih cikgu :)


Cerita ini, kisah tentang seorang insan yang bernama cikgu.

Dulu-dulu, waktu sekolah rendah, waktu math paling aku takut. Sebab cikgu math aku garang gila. Perghhh. Memang menakutkanlah.

Kerja yang dia bagi, memang kena siapkan, kalau tak, memang habis la. Aku pernah sekali kena sekeh dengan dia, sebab solution aku salah. Sakit kot. Haha. Aku rasa dalam kelas aku tu, tak de sorang pun yang tak pernah kena dengan dia.

Lepas tu aku nekad. 1st exam aku score, highest kot. Sejak tu, aku tak pernah kena denda pape da. Haha.

Terima kasih cikgu. Huhu. Saya tahu garang cikgu bersebab.

Aku dapat tahu cikgu aku tu dah meninggal dunia, kira-kira 2 minggu yang lepas. Mungkin sebab sakit jantung. Tak sure sangat. Tak sempat nak gi melawat cikgu.

Tolong sedekahkan Al-Fatihah untuk beliau. Terima kasih <3

Halalkan semua ilmu-ilmu cikgu, dam maafkan semua salah silap saya. Moga-moga cikgu ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. AMINNN



tinggal kenangan :)


Hmm… bestkan duk kt hostel..? macam2 orang ada… sepanjang 5tahun aku duk sekolah tu, macam2 aku buat…

Time aku form1 dulu, pengalaman yg entah pape aku rasa… otw ke kelas utk prep, kat tangga time 2(memang aku akan ingat ah), ada akak2 sekat aku(act, dorg tua setahun je pun…haha)… gila berdebar ah… dah la dorg ramai, aku sorg je… sebab dorg suruh member2 aku yg lain naik dulu… entah apela salah aku time 2, sampai kena sekat gitu L… tinggal lah aku sorg2 kat situ… aku tak ingat dah apa yg akak tu kata, tp yg pasti takut gila ah rasa… kecik lagi kot time tu… hehe…dalam ramai2 akak kat situ, tiba2 ada sorg akak ni kata,
“Eh, awak naik jela… kesian awk... xsalah pun”
Apalagi, terus aku blah… hmm, xpatut betul dorg buat camtu kat aku… sbb ape dorg sekat aku tu, biarlah rahsia… haha… kerana ianya sgt2 tak patut… haihh…



Time aku form3… ni mmg kelakar+malu kot… time tu da habis da PMR… so, kami budak2 form3 ni mmg enjoy jela kerjanya… nk g jamuan kelas punya pasal, ramai lah yg ponteng tak gi surau duk kat bilik… tengah2 syok makeup depan pintu (sb tempat lain semua gelap, kalau buka lampu kantoi la nanti..) tiba2,
“Hey, pelajar aspuri” –bergemalah suara PKHem… sb terlalu takut, aku terus masuk bilik, biar PKHem tu depan aku pun… hajatnya nak nyorok dalam loker, tp disebabkan dah terkantoi bodoh camtu, aku pun pakai tudung gi serah diri… roommate aku yg ada dalam bilik sekali ngan aku, semua dah memboloskan diri ke dalam loker da… tinggal aku je terkapai2…
Cikgu kata, “Saya nak awak gi naik setiap aras, suruh siapa yg ada dalam bilik tu, keluar” –dengan muka rela aku pun gi la ketuk bilik sorg2 suruh turun… takut kot ngn PKHem… gila garang ah dia… tak pasal2 kena rotan free… haih…
time jamuan, da takde mood da nk makan… bukan aku je, semua yg terkantoi…haha



Yg time form4 ni, mmg aku rasa Ya ALLAH, malunya…’
After assembly, cikgu suruh tunggu sb nk inform apa entah… tak tahu lah kenapa, ada sorg ustaz ni ‘mengamuk’… hehe… sorg2 yg bising ustaz panggil keluar line suruh buat line baru kat tepi… and, ada juga yg ‘bertuah’, kena berdiri atas stage… aku tak tahu apa salah aku, padahal aku tak cakap pun (sb hari tu aku moody, gaduh ngan pakwe mybe…haha) tak pasal2 ustaz tunjuk aku, suruh gi kat dia… malang memang tak berbau… so, aku pun keluarlah line, gi depan kat ustaz… time tu atas stage, da ada 2 orang boy… tanpa belas kasihan, ustaz suruh aku berdiri atas stage, at the centre pulak tu… memang bertuah gila kot aku ni… macam s*** je… malu gila ah… *sampai hati ustaz…haha
Ustaz suka kata tudung aku pendek… kalau nak bagi contoh tudung pendek, mesti sebut aku,
“Tudung tak leh pendek sangat, ya Farhana”
aku rasa da cukup labuh dah tudung aku… haha… sb setiap kali checking aku pakai tudung orang, tu yg pendek… hehe, sorry lah ustaz
L



Form5, baru ingat nak jadi baik2… tp aku still jahat di mata ustaz… haha… time tu tengah betulkan saf nak solat… memang gila bising ah dalam surau… di sebalik penghadang, ustaz dengan muka garang, perhatikan budak2 perempuan betulkan saf… tengah aku betul2 kan saf, tiba2 ustaz muncul depan aku, “Bercakap lagi” –nampak sangat ustaz marah aku sb dia tengok aku je… disebabkan ketakutan yg amat sangat, aku tak sanggup nk tengok muka ustaz… memang ketar ah tangan aku time tu… orang lain pun nak jugak tengok aku yg da kena marah ni, tak leh khusyuk solat time tu… haha


Sbb nak cepat punya pasal, after habis exam (trial) kami terus gi lunch kat dema (dewan makan)… baru 2 3 suap, tiba2 pengetua datang… alamak, kantoi lagi… kami buat2 tak tahu and sambung je makan… padahal masing2 da cuak gila da time… tak lama lepas tu, ustaz datang… ustaz marah, then suruh kami berhenti makan… tak sempat kenyang pun lagi… hadoiii… ustaz tunggu depan pintu, nak tak nak kami kena lalu jugak depan ustaz… tiba time aku, ustaz kata “Muka masalah..!”  –sampai bila2 aku tak boleh nak jadi baik depan ustaz… L ornag lain ustaz tak kata papepun…
Biarpun ustaz selalu tak puas hati ngan aku, ada 2 benda yg buatkan aku jadi sayang kat ustaz… haha... banyak benda act... huuu


*      Time form4, tiba2 ustaz suruh aku gi bilik disiplin… kata ustaz, disiplin aku teruk… haha… hari2 lambat gi sekolah, biasa la tu ustaz… hehe… ustaz dah bagi dah borang merah kat aku… dia siap letak sekali ngan pen lagi depan aku… baru aku nak tulis nama, dengan ‘cool’nya ustaz kata… “Kali ni sy lepaskan awk… Lain kali sy taknak tengok da nama awk dalam list budak2 masalah…” –mekasih ustaz… haha... see, kadang2 ustaz baik ngan aku :)


*      Time form5, phone kena rampas… hadoii… dah la malam tu birthday Mr.MAR… malang betul… then, lagi seminggu nak balik… aku, dengan nekadnya, gi jumpa ustaz… haha… nak mintak balik phone… gila berani ah… sehari sebelum balik, aku gi lagi bilik disiplin, tp ustaz takde… hmm… mmg takde harapan kot nk dapat balik… aku kol ustaz tp xangkat pun… tiba2, ustaz buat announcement, suruh aku gi bilik disiplin… fuhhh, dapat jugak at last… -mekasih ustaz… haha


Actually, time form2 aku ada kisah yg sangat2 memalukan… disebabkan tak ramai yg tahu, so lebih baik lah dirahsiakan… biarlah menjadi kenangan… -mekasih cikgu Asmui ^_^

#penat meluah perasaan...sekian

manusia ni macam2 kan..?


Gelagat manusia ni macam2 kan..?

Time kat kolej, aku tinggal semua toiletries aku dalam toilet, sbb nak senang… Hehe… Time nak mandi, shower cream hilang… Aku ingat aku silap letak, so aku patah la bilik gi cari… Tapi tak de pun L… Aku assume, maybe makcik2 cleaner ambil kot… Hmm… Tak ape lah… Tak de rezeki… Tapi disebabkan aku nak mandi dah tak de sabun, so aku rembat je yang orang punya…(maaf lah, sy terpaksa… Huhu.. halalkan ek…? Sb sy pun halalkan ‘org’ yg amik sy punya shower cream tu… baru beli kot… untunglah dia… haha…)

Semalam, naik bas sorg2… Haha… Berani gila..! Dah la dalam bas tak boleh nak tidur… Dengan makcik2 duk bersembang dengan kuatnya, dengan orang kat belakang aku duk tendang2 kerusi… Ya ALLAH..! Dugaan betul…

Time kat R&R kena makan sorg2… Sedih gila rasa… Perkara yg paling aku tak suka makan sorg2 la… Sbb tak boleh nak sembang… Hehe… Dah la aku dengan yakinnya gi duduk tempat makan driver… Haha… Tak perasan kot… Lagipun situ je kosong, tempat lain semua penuh… Perkara yg paling aku tak puas hati, time beratur nak beli air… Depan aku ada sorg customer, tapi customer yg belakang aku ni, tak sabar2 nak air dia… Eiii, sakit hati betul… Mybe makcik tu tak paham kot maksud beratur tu apa… Haha… Nak suruh sy ajar ke makcik…? Hoho~ *_*  Memang lah kita kena menghormati yg lebih tua, tapi yg tua pun kena lah menyayangi yg muda… Haha… Nasib baik akak kat kaunter tu baik… Dia siap kata macam ni lagi “Akak, orang depan akak ni tak dapat pun lagi air dia…” Baguskann…. Hehe~
Hmm… Act, aku nak cerita apa yg aku nak buat sepanjang Ramadhan ni… Tapi tersasul gi tulis benda lain… Haha…

Aku harap sangat2 aku dapat capai apa yg aku nak ni.
Ø  Nak khatam Al-Quran, iA…
Ø  Nak belajar tajwid…
Ø  Nak puasa penuh… Haha~

Yg ke-3 tu macam tak boleh je… Haha… Tapi tak pe la… Kalau boleh nak puasa penuh laa… Sape tak nak kan…? Doakan Anna, moga2 dapat capai apa yg diinginkan… Oke..? J

Selamat bercuti kpd student2 UITM yg baru habis exam… Dan selamat berpuasa jugak ^_^

#p/s:- Thanks sb hantar aku weh…haha

MAAFKU PINTA 

Sem 2 da nak habis… 2 paper pun dah lepas… fuhhh… 3 more to go…
hmm, tapi ada something yg tak berubah dalam diri aku ni… ‘MALAS’… haihh… memang susahla nak hilangkan perasaan malas tu… huhu… mungkin juga aku tak pernah cuba… haha

Kali ni bukan nak cakap pasal malas tapi ‘MAAF’… rasa macam banyak sgt buat salah kat orang… kalau nak ingat semua, memang tak la…
 hmm…ada beberapa orang yg ‘WAJIB’ aku minta maaf…
mungkin maaf sbb :-
ü  Terkasar bahasa lalu mengguris perasaan…
ü  Terguna duit lalu ku lupa mahu pulangkan… <kalau ada mitak la… hee>
ü  Termarah tak tentu pasal lalu bermasam muka…
ü  Tercakap banyak lalu mengganggu ketenangan hidup kamu2…
ü  Tercerita benda yg tak patut lalu mengundang kebosanan…
ü  Terpaksa melayan kerenahku lalu menghabiskan kreditmu…

àmaaf ku pinta… L

permohonan MAAF secara terbuka kepada mereka di atas...
huhu... sorry :)

Dan, macam2 lagi perkara yg membuatkan Noorfarhana Mat Yusoff ini perlu untuk meminta maaf…
Terlajak kata mmg tak boley la nak delete, sama la jugak macam kita tersilap send mesej yg xpatot… huhu~

dan juga maaf dipinta kepada yg bagi lagu ni...




*ramai yg kata lagu ni ganas, tp janji aku suka... haha
and, ada sbb kenapa aku suka lagu ni... <3

saat2 yg tak dapat dilupakan~

hmm...


lately, penat sangat rasa... macam2 yang jadi... yg paling aku  tak puas hati, fb kena hack... apela nasib badan... dahla orang tu siap call<vidoe call> member2 aku... girl saja pulak tu... sampaikan cikgu aku pun dia call... kenapa...? dah gatal sangat ea...?haha... dugaan2 @____@



 report belanjawan, aku tak usik pape lagi... nak kata malas, tak... nak kata busy pun tak... ntahla... haha... mungkin sebab aku da ada kesedaran untuk belajar kot... maklumlah, final tak lama lagi kot... nak dapat 3.98 macam dia, memang tak mampu la... haha...
so, aku nak target DL, cukup lah untuk sem ni...

ada lagi yg menyedihkan aku... aku ter'MARAH' pres aku... so sorry okay...? anna tak sengaja... hmm... 
sape yg suka dia kena marah..? mesti tak kan... jahatnya aku...



minggu ni jugak, shooting dah settle... tapi nk edit pulak 1 hal... dalam group ada boy sorang, tapi ntah pape... haihhh...
report BEL pun dah selamat kot sampai ke tangan KAK JOTHY... huhu... bagi la kami extra mark miss...haha >___<



before tu, ahad lepas kami ada dinner... kami pulak tu yang handle... tapi ALHAMDULILLAH... segalanya berjalan lancar... biarpun banyak ketegangan yg terjadi before berlangsungnya dinner tu... huhu... thanks to all my classmate, AS2032M... (thanks yg special buat transport supporter.... hoho... lain kali tolong lagi ye...?)

hmm... final memang tak lama da... harap2 semuanya berjalan lancar... amin...

kami adalah penyambut tetamu yang baik...heee~

bersama, lebih baik >___<

kami model colgate...ahha...
semestinya...huhu
classmate yang ohsem....huhu
semuanya cantikkk... hmm
*tengokla classmate sape...haha

hmm.. banyak lagi pic, tapi ini saja yg mampu untuk dipersembahkan buat mase ni...
bye >___<

kenangan terindah terukir di sini


disebabkan tak mampu untuk melelapkan mata... 
tiba2 je rajin nak mengarut di sini... hee~


dah 3 tahun tinggalkan zaman sekolah... rasa macam xpcaya je... hoho
rindu sangat2 nk jadi budak skolah lagi... memang enjoy+best lah... 
rindu nak makan sama2 kat DEMA... rindu nak tido dlm kelas...
rindu nak dengar tazkirah... rindu nak jemaah setiap waktu...
 rindu nak pakai bj batik skolah... haha
rindu nak skip assembly hari rabu, mnyorok dlm toilet... favourite... huhu

rindu classmate, rindu dorm, rindu member2, rindu cikgu2...

rindu SBPIK sangat2...
hari2 kena rotan pun, saya sanggup cikgu... da lali da kot ngn rotan cikgu 2... hee~



memang rindu nak balik zaman muda2...huhu





bersatu untuk VANGUARD... hoho~



kehadiran mereka menceriakan kelas...huhu

~klik di sini~ err




ini adalah antara karya kreatif budak2 kelas aku... 
lucu bile tengok balik...
sungguh tak matang... ish2




#kepada yang terlibat dalam pembikinan video ini, tahniah di ucapkan.. O.o

WE'RE WAITING FOR YOU.. o_O

04052012
#saat yang tak dapat dilupakan... thanks ye kawan2ku sekalian.. huhu.. nanti kita kua lagi.. hoho~


05052112
#perkara yang tak pernah diduga terjadi.. kak ira tibe2 je tak boleh melihat.. YA ALLAH, beratnya dugaan buat kak ira.. kak ira, kak ira kena kuat ye.. :(

06052012
#sebaknya hati kami bile melihat kak ira begitu.. tak sangka sangat2 kawan kami jadi macam tu.. memang tak tahu nk kata ape.. first time tengok muka kak ira pun, terus nangis.. bila da start nangis memang tak tahu la cane nak berhenti.. huhu~ 

13052012
#ALHAMDULILLAH.. kak ira da boleh nampak da.. terima kasih ya ALLAH.. perjuangan kami masih jauh lagi.. dan kami mahu bersama sampai habis sem.. insyaALLAH.. 

kak ira.. cepat2 sembuh oke..? kami tunggu kak ira datang.. rindu sama kamu sangat2.. minggu ni byk test.. jomla kita study sama2.. hee~
<lamo doh sero xsumak nge kak ira..haha>

salam sayang buat kak ira...
dari :- SAF.. huhu~

329 yang awesome

assalamualaikum..:)


~10 MAY 2010, the first day kat matrix. dan pertama kalinya bertemu dengan 3 orang wanita melayu terakhir yang sgt awesome ini. 




at first we did not get along. 
we kept quiet and ignored each other.
its so strange, suddenly we started understanding each other. 
and now, i miss you all like crazy if all of you, not next to me anymore.
(ni lirik lagu)...haha


~mungkinkah kita akan bertemu lagi..? the best moment that we spent together will remain forever. dan kamu2 juga was the best roomate lah...>___<



BERSAMA ROOMATE YANG TERCINTA


~buat THEMAH tercinta, take a good care of yourself. 
da berjaya nt jangan lupa ana.heee~

~buat SERI tersayang, stay cool n cute slalu.
moge2 dapat DL slalu. gd luck, dear. huhu~


~err.. buat FARAHIN ter'CUTE'..haha~
moge2 ko jumpa someone yang lagi better, oke..? dont give up ya my baby..hoho~
blaja leklok..:)

~biarpn kita duk jauh da skrg, jangan lost contact tw...huhu
yela, kot2 nati nak kawin or pape ke, ajak2 la orang kat sini, oke..? @___@
rindu kamu semua sangat2.



My Favourite

untuk menghilangkan kegelisahan yang melanda, tibe2 terfikir nak buat benda ni. "SAYA GILA KOREA" haha~ yela, tadi balik2 kelas dapat mesej, y no celcom da tak boley guna. huk2. hilang bonus hari jadi aku. haihhh. malang tak berbau @____@
dari aku duk sedih2, baik aku buat benda yang boleh wat aku happy. hee~
back to "SAYA GILE KOREA" ada beberapa pelakon ni, memang aku minat la. hehe~
ni la mereka. huhu~ >_____<

they'll y I admire the most!!

            
sape2 yang minat korea, mesti kenal dia ni kan..?
KIM HYUN JOONG.
first time tengok dia berlakon BOF.
fuhh. memikat hati ah.
ohhh. aku tergoda. ahha~
ni, rapper for 2PM. cute. hehe~
OK TEAC YEON.
suka dia sb watak yang dia dalam Dream High cool.

ni LEE MIN HO.
lama da kot minat dia, dari zaman muda2 lagi.
dia famous kot.

dia ni blakon dalam "Seducing Mr. Perfect".
movie first dia yang aku tengok.
DANIEL HENNEY. 
kalau boleh, insyaALLAH, my future husband nak yang macam dia...haha~

ni pulak CHOI SIWON
. tak tahu la macam mane boleh suka dia....
tapi dia, gile cool ah. dan juga, dia kacak. ahha~

apa jadi minggu ini?

assalamualaikum..

malam ni, da nak balik umah da. weee~ suka2~ -_-
minggu ni, penat gile. banyak test, quiz, assignment, paperwork n macam2 lagi lah. biasa la, budak U la katakan.. hehe~ dalam banyak2 hari minggu ni, tak suke hari rabu.. huk2.. hari rabu merupakan hari yang paling malang buat aku. meh nak wat sinopsis sikit pasal minggu ni by day..

isnin
*rasanya tak de pape kot. as usual.

selasa
*hari tu, kami sedaya upaya menyiapkan report BEL. dengan harapan, madam tak marah kami. sebab dia pernah panggil kami "MISS LATE COMERS" haha~ kitorang lambat sebab nak print report punya pasal. uishh. langsung tak appreciate. hehe~ at least kami datang gak kelas. lambat 10minit je pun. hmm.

rabu 
*dengan yakinnya, kami jadi group first tunjuk report kat madam. alahai. apakan daya, usaha kami, useless~
then, kami siap dapat title "YOU'RE  THE WORST GROUP IN THE WORLD!" kami hanya mampu tersenyum. luka dihati tak siapa yang tahu. haha~ its okay madam. insyaALLAH, we'll make you proud! JANJI...hehe~ tapi, ada group yang lagi teruk la madam... sampai hati madam cakap cam tu kat kami...haha~ ni la muke2 yang kena marah tu.. kesian kami.. ngeh2



khamis
*jadual paling pack hari khamis la. penattttt~ @__@
dari pukul 8.30 am till 7.15 pm. memang memerlukan tenaga yang banyak. huhu~ tapi aku suka hari khamis. dapat jumpa someone! jengjengjeng... siapakah orang nya..? biarlah rahsia~

jumaat
*lupa nak cerita, yang minggu ni, minggu test seminggu. huhu~ sebab hari selasa hari tu test classical mechanics, khamis test pyhsics, jumaat test linear algebra. semuanya aku pakai konsep redha tanpa berusaha. haha~ eiiii...teruknya aku ni... janji, tak nak da main2... aku tak sanggup dapat kosong lagi. huk2.. dan, malam ni, da nak balik. lama da kot tak balik... rindu rumah, rindu adik2. 

~moge2 perjalanan kami selamat.. aminnn >____<

wasalam..





zaman dolu2.. @_@

Tersebutlah kisah di mana 7 perempuan terpaksa menghabiskan masa lebih kurang 2 tahun sekelas dengan beberapa lelaki yang entah pape...haishhhh~
banyak memori yang tercipta...ahha~


ni my classmate...miss them very much...

 

*disebabkan kelas kotor, kami terpaksa memakai baju sekolah sewaktu prep...ishh2x~{khusyuk aku study...hee~}


*kami cantikkkkk >____< 

{kalau hari jumaat je, banyak je alasan yang aku bagi kat pengawas sb malas pakai kain songket punye pasal...}


*yang kt tengah tu, bapak orang ye...hoho


~rindunya kat mereka~_~...harap2 kita boleh jumpe lagi nanti..:)



~rentetan hidup~



Assalamualaikum… -_-

Today is my umi birthday…090412…tapi xcall pun lagi umi wish happy birthday…
Actually, aku tak tahu nak bagi hadiah ape…hmm…tu yang xcall2 agi umi tu…
And aku nak buat pengakuan jujur, yang aku xpernah kot bagi hadiah pape kat my umi+abah…hee~
Bukan ape, aku  tak tahu nak kasi ape act…huhu…<alasan je>

# im sorry umi…hurm…insyaALLAH hadiah yang along akan bagi umi nt, yang memang xley la nak beli ngan duit… along harap umi doakan along… moge2 along dapat capai ape yang along nak bagi kat umi 2…insyaALLAH…. Along akan berusaha b’sungguh2…! i promise >_<

#sekarang ni, ase macam banyak sangat dugaan… kadang2 ase macam pressure sangat… ya ALLAH kau kuatkanlah hati hambamu ini dalam menghadapi liku2 kehidupan ini… lately jugak, macam makin kerap pulak fikir dia… orang yang aku tak mahu ingat langsung, tibe2 muncul balik dalam kepala aku ni… haihhh… ya ALLAH, dugaan apakah lagi..? hmm

# Quote “THE BEST FOR ME IS YOU” aku still ingat sampai sekarang… hmm… juga satu dugaan buat AnnaFarhana!! Ahha~ susahkan nak lupa first sight punye love...? hehe...
               
 *awak, being alone is nothing. Actually, its make me think a lot.  Mekaseh ea awak >_<..  jujur, sy syg awk, sy tak marah, juga sy tak dendam, cuma sy kecewa, bukan sb awk tp sb sy ni bodoh...ahha o.O

# tadi, hujan lebat gile… malang tak berbau, aku tergelincir di depan khalayak ramai… macam ‘S’ je… maluuuu… bila sampai bilik, kaki ngan lutut sakit… adoiii… lebam… gelojoh betul... jadi moral value nye, beringat sebelum kena… huhu~ nt jadi cam aku... huk2 ~_~


cantikkan dia...?

Noor Neelofa bt Mohd Noor.... kamu2 ni kenal tak dy...?
sejak member ajak tgk cite Azura awal bulan lepas, aku jadi suka stalk about Neelofa ni....
bukan apa, aku suka la tgk muka dy.. cantik sangat.... 
dahla cute je... hehe
dy ni budak straight A's kot...hebatkan...?

Neelofa+1 GAMBAR GAMBAR NEELOFA | PEMENANG DEWI REMAJA 2010    

kalah model2 lain....haha

9 GAMBAR GAMBAR NEELOFA | PEMENANG DEWI REMAJA 2010

comel takk...?


ni pun comel....hee~


ni yang dy bllakon ngan shaz jaszle lan cite Azura...

lagi satu yang aku suka...... sebab dy dr KELANTAN gak....hehe



~bersenam~haha


To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!


ni ala taichi sikit la…

sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni…

untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa..aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler… jangan sampai rase sengal lak..


tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan…

buat macam happy aje..


kemudian goyang2 tangan dan badan sikit…

buat macam takde masalah…


buat secara agresif pula…

jangan peduli apa orang lain kata..
cakap aku boleh!



hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…
mcm org mabuk..


tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak…


akhir sekali

buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu
ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~