impian anna

salam...
hari ni demam da makin okay, cuma selsema pulak makin menjadi2.. mleleh je spnjang mase.. haihh.. naik rimas pulak.. semalam abg ajak g icty, tp aku xikot sb, yela da hingus meleleh2, xkan nk pegy kot. hohoho. lagipun, semalam aku tgah semangat buat calculus. aku ni xpandai. study pulak malas. ntah bila la aku ni nak berubah. haihh.. tu yang buat2 rajin study tu~

dulu aku pandang blog ni ntah pape act. macam bosan nak mampos. acc blog yang dulu pun aku da lupa. tp semenjak 2 menjak ni, untuk mengisi kebosanan aku yang di tahap melampau ini, aku mencuba blog. hee~ maklumlah,org xde pakwe....

hari ni aku nak hitung semua impian aku yang TAK TERCAPAI...! hahaha.. banyak kot. aku nak list 10 dulu. huhu~

  1. aku tak pernahpun g picnic ngan my family. huk2... jeles kot bile member2 citer dorg g picnic ngn family dorg. (aku nk g beach act, tp umi aku xsuke beach..aduhh)
  2. untuk sekian kalinya aku teringin sangat nak jumpe ex aku. penah jumpe dy skali je kot. tu pun time 2007. lame an...? dekat 5taon da.. 
  3. aku nak mintak maaf kat sorg ustaz aku ni. time budak2 dulu xsuka praturan2 ni. bukan aku je, mesti ramaikan yang suka langgar peraturan ni...? tambah2 budak2 hostel. lagi2 budak SBPIK..! saya banyak buat jahat dulu. maafkan saya ustaz.. hee~ 
  4. aku nak beli hadiah tuk umi+abah aku. tapi aku xthu nk beli ape.. ade cadangan?
  5. aku nak bawak moto tp aku takooootttt...! nak bawak kete pun aku takoooottt...! susa betol nk tanam self-confident nie...hurmm "(
  6. aku nak lari 1.5km dengan maintain.! xnak sempot2. haha. yang ni ngarot sikit. sb aku dengki tgk membe aku lari.. aku ni, lari sikit pun da tercungap2..
  7. aku nak makan ikan patin masak tmpyak yang mak Amin masak lagi. sedapppp! asal aku makan kat kedai, mesti aku akan cuba kuah ikan patin, mane tahu kot2 same ngan mak Amin masak 2. tapi malangnye, xjumpe2pun ag yang sebijik, sampai skrg.. :(
  8. aku nak hanging out ngan Siti Nur Fadhilah Mat Jusoh n Nur Farah Ain Jasmari. aku rindu korang. korang mesti da xrindu aku kan..? hurm
  9. aku nak kurussssss! target 45kg. ntah bile la nk tercapai. ada tips x...?
  10. yang terakhir, yang paling aku sdey, aku nak sgt tengok ex aku lari. hmm.. dy sprinter. lame da kot aku simpan impian ni. agak2 bile la ek tercapainye.

~byk pulak aku sebut sal ex aku ni. maklumla, aku anggap dy cam abang aku. huhu~ miss u abg!
thats all lah. nt ade masa, banyak lagi aku nk mengarut.. huuu~
salam....


this is me, anna!


Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.


The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior.


Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.


The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?


Your views on education:
You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.


The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.


How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.


What are you most afraid of:
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.


Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

begini kah kite...?

Tiga sebab perempuan minx putus:-




 A: Awak, boleh jadi awek saya? Saya berkenan sgt lah kat awak. Bagi saya, awak perfect!


 B: Ok, boleh je tade masalah. Couple ke?


A: Err...kalo dah mintak jadi awek, maknanya couple la tu kan? 


B: Ok. Bila nak kahwin? 


A: Err..boleh tak tunggu saya habis belajar dulu tahun depan, pastu tunggu saya dapat keje stabil dulu. Dalam 3 tahun, insyaAllah. B: Ok, kita putus sekarang gak. 


A: Eh, kenapa?????

B: Tiga sebab;

Satu, awak ajak saya bergelumang dalam dosa utk 3 tahun tanpa akad yang sah. Tiada jaminan awak takkan jumpa saya, sentuh saya dan hal2 berkaitan. Dalam 3 tahun tu kita akan bercakap hal sia-sia tentang soal hati yang tiada berkesudahan. Nanti ada yang terluka. Saya taknak hati saya terluka. Saya pun taknak hati awak terluka.

Dua, kalau tak bersedia nak kahwin kenapa terburu-buru nak jalin hubungan? Sedangkan kahwin ni spesifiknya adalah utk mereka yg betul2 bersedia zahir batin, agamanya, ekonominya wlpn tak kaya, dan dari banyak sudut. Restu ibu bapa juga perlu difikirkan sama. 


Tiga, lelaki yang beragama tahu bahawasanya ini bukan caranya. Sabar. Tahajjud byk2. Istikharah rajin2. Taubat selalu2. Muhasabah sentiasa2. Ubah slow2. Lelaki beragama takkan beri harapan palsu dengan bermain dengan perasaan, masa dan waktu. Jangan letak harapan seandainya hati tak yakin. Jgn beri harapan pada yang mudah menyerap harapan. Hati wanita ni macam gelas kaca, mudah pecah. Bila dah terluka, susah nak rawat balik. Jangan ada niat nak kahwin je, tapi tindakan ke arah itu tidak ada. Boring. Cari calon ni bukan nak cuba-cuba macam cuba pakaian. "Tak sesuai yang ni, amik yg lain lah." No. 


A: Em..tp sy tetap nak awak. Dh bertahun2 tunggu awk.


B: "Mohon padaNya andai hatiku yang kau pohon." Bila dah bersedia, cuba cari saya balik. Tapi ni bukan janji atau beri harapan. Jika sy masih blm berpunya, datang mintak dengan ayah mak terus. Bincang dengan dorang. Ok, saya letak tepon dulu. Salam. 


A: Wslm. 


(tut tut...)  




xsalah pun xde pwe @ mwe. sendiri lagi bagus lahhhh....!

u're a loss i cant replace

salam...
buat insan yang pernah saya sayang sepenuh hati,
 lagu ni saya tuju kat awak...
maaf, lagu ni xmembawa maksud pape kot, juz a song...
so, harap awak paham... hurmm
lagi satu, mgkin sb saya pernah bjanji kat diri saya,
yang u gonna be the last person that i loved....
and sorry that i loved u too much.."(

"Someone Like You"


I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, "
Yeah

You'd know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
Yeah

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

maaf lagi sekali...sb u a loss i cant replace...hurm "(


maafkan kami class rep "(

salam...

alhamdulillah, 2 quiz da slesai dgn jayanya. calculus II ngn linear algebra. siapa y berusaha, maka senang lah utk dy jawab...heee~

hari ini juga, class kitorg berlaku sedikit krisis. maafkan kami ye class rep.tu bukan salah kami.

1st time tgk class rep y senyap itu marah. takut jugak td. yela mane tak nye, dahla betul2 duduk depan depan dy.

makin hari makin menjadi2 relationship dalam class kami ni.

siapakah yang patut d persalahkan...????? jgn salahkan siapa2, tanye diri sndiri dulu, betul ke apa y kite buat.


again, to class rep, i'm sorry, k..? hee~


~22/03/2012~

salam...
hari ni demam. ponteng kelas. hurm. xlarat sgt rase. terima kasih kpd Nur Athirah-sb bg sy coolfever td. rase da lega sikit. tp badan still rase lenguh2. rase macam da tue pulak. mane tak nye. bile nk gerak sikit sakit. bile da sakit macam ni, mula la teringat kat umi. umi, along nk balik. sakit sgt2 ni. along xlarat sgt. hurm. kan best kalau umah dekat. kalau xbley balik pun family still boley mai mlawat. xde la terasa terasing sgt. skrg, sume kena buat sorg2. td g pusat kesihatan. 1st time kot g sane. dah la g sorg2. wahhh, berani gila ah rase. doc y jumpe td pun baik sgt2. frenly la gak. doc kate aku ni dehydration. mula doc suh aku touch my lips, then dy tye,ape awk rase..? aku kate,bibir sy kering. then doc kate lg, tu la antara tande2 dehydration. dehydration ni effect dy kt our body. so, byk2 kn minum air, tidur pun kena awal. doc suh aku tdo kol9. mane boleh, tu awal sgt. xpe doc, sy tdo kol 10.30 ye..? hehehe. lg pun esok sy ad test. nk stdy. heee~

~kayak~

salam 1 malaysia, salam 1 uitm...hohoho
petang tadi, aku join mmber g kayak. bersenam sikit sb da lama bena da xbersenam. lemak da tebal gle da 1 badan. mmg gle pnat lah. tp y pasti, njoy sgt. mula2 tu, senior suh buat water confident<WC> dulu b4 kayak. act, da bosan da aku wt WC ni. sejak dr skolah lg aku wt WC ni. lagipun mgkin sb aku asyik telan air tasik je bile wt WC kot. tu y jd bosan 2. da la air tu ntah dtg dr mane ntah. mmg jijik kot mula2 nk masuk. tp lepas 2 3 teguk air aku tertelan, aku rase sedap la pulak...hahaha...
memang kenangan yg best la 4 today. bile ade mse free ag, nk wt wall climbing pulak. ^_^