manusia ni macam2 kan..?


Gelagat manusia ni macam2 kan..?

Time kat kolej, aku tinggal semua toiletries aku dalam toilet, sbb nak senang… Hehe… Time nak mandi, shower cream hilang… Aku ingat aku silap letak, so aku patah la bilik gi cari… Tapi tak de pun L… Aku assume, maybe makcik2 cleaner ambil kot… Hmm… Tak ape lah… Tak de rezeki… Tapi disebabkan aku nak mandi dah tak de sabun, so aku rembat je yang orang punya…(maaf lah, sy terpaksa… Huhu.. halalkan ek…? Sb sy pun halalkan ‘org’ yg amik sy punya shower cream tu… baru beli kot… untunglah dia… haha…)

Semalam, naik bas sorg2… Haha… Berani gila..! Dah la dalam bas tak boleh nak tidur… Dengan makcik2 duk bersembang dengan kuatnya, dengan orang kat belakang aku duk tendang2 kerusi… Ya ALLAH..! Dugaan betul…

Time kat R&R kena makan sorg2… Sedih gila rasa… Perkara yg paling aku tak suka makan sorg2 la… Sbb tak boleh nak sembang… Hehe… Dah la aku dengan yakinnya gi duduk tempat makan driver… Haha… Tak perasan kot… Lagipun situ je kosong, tempat lain semua penuh… Perkara yg paling aku tak puas hati, time beratur nak beli air… Depan aku ada sorg customer, tapi customer yg belakang aku ni, tak sabar2 nak air dia… Eiii, sakit hati betul… Mybe makcik tu tak paham kot maksud beratur tu apa… Haha… Nak suruh sy ajar ke makcik…? Hoho~ *_*  Memang lah kita kena menghormati yg lebih tua, tapi yg tua pun kena lah menyayangi yg muda… Haha… Nasib baik akak kat kaunter tu baik… Dia siap kata macam ni lagi “Akak, orang depan akak ni tak dapat pun lagi air dia…” Baguskann…. Hehe~
Hmm… Act, aku nak cerita apa yg aku nak buat sepanjang Ramadhan ni… Tapi tersasul gi tulis benda lain… Haha…

Aku harap sangat2 aku dapat capai apa yg aku nak ni.
Ø  Nak khatam Al-Quran, iA…
Ø  Nak belajar tajwid…
Ø  Nak puasa penuh… Haha~

Yg ke-3 tu macam tak boleh je… Haha… Tapi tak pe la… Kalau boleh nak puasa penuh laa… Sape tak nak kan…? Doakan Anna, moga2 dapat capai apa yg diinginkan… Oke..? J

Selamat bercuti kpd student2 UITM yg baru habis exam… Dan selamat berpuasa jugak ^_^

#p/s:- Thanks sb hantar aku weh…haha